Geschiedenis
Over onsWat wij biedenNieuwsSlagingskansContact

Geschiedenis 
Missie 
Veiligheid 
Vacatures 
[Home][Over ons][Geschiedenis]

 

Airdemo.nl is ontstaan na de ontbinding van Paraclub Flevo en daarmee het samenwerkingsverband met de Cadetten Para Vereniging. Paraclub Flevo heeft meer dan 34 jaar het parachutespringen mogelijk gemaakt vanaf vliegveld Lelystad. Helaas, met de uitbreiding van dit vliegveld, heeft de luchtverkeersleiding een hoogtebeperking afgedwongen waardoor Paraclub Flevo niet langer in staat was om op veilige manier het parachutespringen aan te bieden.

Met het wegvallen van deze faciliteit zou daarmee ook een mogelijkheid verdwijnen om betaalbare parashows of demonstraties parachutespringen te kunnen boeken. Enkel commerciele centra of professionele bedrijven blijven over. Dit zou  niet alleen voor de organisatoren van kleinere evenementen een drempel opwerpen, maar ook de parasport en de springers zelf zijn er niet mee geholpen.

Airdemo.nl streeft ernaar de goedkoopste aanbieder van parashows te zijn, daarbij volledig gebrevetteerde springers de mogelijkheid te bieden hun sport een extra dimensie te geven.

Chronologisch overzicht

Jaar

 

2000

Ido Landheer start met parachutespringen bij het CPV (Cadetten Para Vereniging), indertijd gehuisvest bij PCF (Paraclub Flevo) te Lelystad

Jaar

 

2001

Ralph Hergaarden start met parachutespringen bij PCF

Jaar

 

2003

Ralph Hergaarden en Ido Landheer starten als trainees in de instructiegroep van Paraclub Flevo / Cadetten Para Vereniging.

Jaar

 

2005

Ralph Hergaarden en Ido Landheer behalen Instructiebevoegdheid parachutespringen.

Jaar

 

2006

Ralph Hergaarden wordt democoordinator van Paraclub Flevo

Jaar

 

2009

Paraclub Flevo wordt ontbonden wegens aanhoudende hoogteproblematiek, veroorzaakt door LVNL (luchtverkeersleiding Nederland)

Jaar

 

2009

Ido Landheer en Ralph Hergaarden richten Airdemo.nl op: Een initiatief om betaalbare demonstraties parachutespringen mogelijk te blijven maken.

 

[Home][Over ons][Wat wij bieden][Nieuws][Slagingskans][Contact]

Copyright (c) 2009 Airdemo.nl / All rights reserved.

webmaster@airdemo.nl