Veiligheid
Over onsWat wij biedenNieuwsSlagingskansContact

Geschiedenis 
Missie 
Veiligheid 
Vacatures 

 

 

[Home][Over ons][Veiligheid]

 

VEILIGHEID BOVEN ALLES!

Als een demontratie parachutespringen aan een voorwaarde moet voldoen, dan is het veiligheid!

Veilig voor alle betrokken partijen: Publiek, springers en piloot. Een leuk feestje kan maar zo een vervelende wending krijgen als er een ongeval plaatsvindt met een parachutist. Dat is de reden dat wij hoge eisen stellen aan onze springers en piloten, maar ook aan uw informatievoorziening

Het is bijvoorbeeld erg vervelend als het beloofde voetbalveld ineens in gebruik blijkt te zijn door de jaarlijkse kermis om maar wat te noemen.  Ook stellen wij andere eisen aan het terrein dan U wellicht zou doen. Zo is de Dam in Amsterdam een redelijk groot landingsterrein. Maar waar landt de parachutist als de wind ineens te sterk blijkt? Hoe omzeilt de springer de bovenleidingen van de trams?

Om er zeker van te zijn dat alles ter plaatse is zoals de parachutisten het verachten, is er een grondploeg (vaak zelf ook ervaren springers) die zorg draagt voor voldoende landingsruimte, eventuele uitwijk en die aanwijzingen kan geven aan de organisatie en de springers.

 

Materiaal

"Maar wat als een parachute niet open gaat?"

Wat veel mensen niet weten is dat een parachutist altijd met twee parachutes springt; Een hoofdchute en een reserve parachute. Een parachutist zorgt ervoor dat hij op een zekere hoogte onder een va de twee chutes hangt, gebruikelijk de hoofdparachute. Mocht er een probleem zijn met die parachute, dan kan deze afgekoppeld worden, waarna de reserveparachute geopend kan worden. Daarnaast maken parachutisten ook nog gebruik van een AAD (Automatic Activation Device), een klein apparaatje dat in geval van nood automatisch de reserveparachute opent. Kortom, als iemand tijdens de vrije val onwel wordt, zal altijd een parachute geopend worden.

Om ervoor te zorgen dat dit materiaal altijd in orde is, wordt het halfjaarlijks gekeurd door een expert (rigger). Dit wordt keurig bijgehouden in de officiele papieren die bij het materiaal horen.

[Home][Over ons][Wat wij bieden][Nieuws][Slagingskans][Contact]

Copyright (c) 2009 Airdemo.nl / All rights reserved.

webmaster@airdemo.nl